Welke vacatures elektrotechniek mbo vind je na je studie?

vacatures elektrotechniek mbo

Na je mbo opleiding zoek je vacatures elektrotechniek mbo. Je bent enorm gemotiveerd en staat te springen om te beginnen met werken. Maar welke vacatures passen bij je opleiding? En wat gaat je werk precies inhouden?

Vacatures elektrotechniek mbo

Op mbo niveau zijn er diverse functies te vinden. Bijvoorbeeld als monteur of onderhoudsmonteur. Je voert gepland onderhoud uit, komt in actie bij storingen en zorgt ervoor dat alle apparaten en installaties aan de wettelijke normen voldoen. Als monteur kom je zowel bij bedrijven als particulieren over de vloer.

Een proactieve houding

Een proactieve houding zorgt ervoor dat jij problemen snel in de smiezen hebt. Jij reageert voordat iets volledig kapot gaat. Dit voorkomt op een later moment nog grotere schade. Met behulp van een checklist loop je alle punten na en volgt het protocol om geen stappen over te slaan.

Klantvriendelijk zijn

Je bent het visitekaartje van het bedrijf, want jij bent degene die bij klanten thuis komt. Jij bent vriendelijk, laat geen rotzooi achter en legt je klant duidelijk uit wat je gedaan hebt. Wanneer er extra kosten zijn of extra werkzaamheden nodig zijn, overleg je dit vooraf met de klant om op een later moment onduidelijkheden te voorkomen.

Zelfstandigheid

Als monteur ben je in staat om zelfstandig te werken. Je gaat vaak alleen op pad. Uiteraard kun je telefonisch vragen stellen aan je collega’s als je ergens tegenaan loopt. Ook het durven inschakelen van hulp indien nodig, is een belangrijke eigenschap.

Welke vacatures zijn er op mbo niveau?

Technicus bij een productiebedrijf, installatiemonteur, onderhoudsmonteur, projectmonteur, allroundmonteur of medewerker technische dienst. Wat deze functies met elkaar gemeen hebben, is dat je met je handen aan het werk bent. Het zijn uitvoerende functies, waarbij een gedeelte uit onderhoud en een gedeelte uit installatie, reparatie of het oplossen van storingen bestaat.

Vooropleiding

Er zijn verschillende vooropleidingen die passen bij bovengenoemde functies. Zoals werktuigbouwkunde, mechatronica of elektrotechniek. Er wordt gevraagd om een mbo 3 of mbo 4 opleiding in deze vakgebieden.

Iets voor jou?

Is werken in de elektrotechniek als mbo’er iets voor jou? Heb je een technische opleiding gevolgd of wil je dat graag gaan doen? Vind je technische processen interessant en ben je handig en creatief? Vind je het niet erg om alleen op pad te gaan en kun je zelfstandig werken? Dan is een baan in deze branche een geschikte keuze.