Een videowall is een wand die bestaat uit meerdere monitors, die gezamenlijk een groot videoscherm vormen. Deze schermen sluiten aan op elkaar waardoor er een groot scherm ontstaat. Hiervoor worden vaak lcd-schermen, led-tv’s of grote videoprojectieschermen gebruikt. De randen van de schermen zijn zo smal mogelijk, hierdoor is het gemakkelijk om er een samenhangend geheel van te maken. Ook is het belangrijk dat er tussentijds onderhoudt mogelijk is, bij het ontwerpen van de schermen is hieraan gedacht.

Welk voordeel heeft een videowall?

Met een videowall kun je dus visueel een goede indruk maken. Hieronder bespreek ik nog andere voordelen hiervan en leg ik uit waarom dit een goed promotiemiddel is voor bedrijven:

● Het biedt de mogelijkheid om op het gebied van PR alles uit de kast te halen. Hierbij mag je zelf bepalen hoe groot je het scherm wilt. Ook de vormgeving kun je zelf bepalen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor schermen in driehoeksvorm of jouw bedrijfslogo.

● Een groot scherm is flexibel, jij bepaalt namelijk zelf wat je op het scherm laat zien. Een grote speler in schermen is ZetaDisplay.

● Door de videowall in de entree van je bedrijf te plaatsen laat je zien dat je een modern bedrijf bent. Zo maak je indruk op klanten en personeel.

● Videowalls kun je buiten en binnen gebruiken. Zo kun je overal reclame maken.

●     Als je kiest voor een goede en betrouwbare leverancier die direct inkoopt bij fabrikanten, bespaar je vaak 30 procent. Bekijk daarom goed welke aanbieder jij kiest.

Wat voor verschillende opties voor videowalls zijn er?

Er zijn twee populaire videowalls, dit zijn de LCD (led-lcd) en de LED (direct view led). Voordat je een keuze maakt moet je bepalen wat de functie en het doel van je videowall is. Zo heb je videowalls die van ver weg te lezen moeten zijn of juist een videowall voor presentaties. Een LCD scherm kun je voor presentaties beter niet gebruiken, hierbij kunnen namelijk randen wegvallen door de randen van het scherm. Ook is een LCD scherm geschikter voor binnen dan voor buiten. Een LED is weer iets beter voor buiten. Een LED scherm is meestal iets duurder dan een LCD scherm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *