Als manager van een bedrijf heb je het niet altijd makkelijk. Met enige regelmaat wordt je gebeld door klanten die vragen hoe het gaat met hun order, zelf ben je constant bezig met je werknemers om te kijken of alles wel volgens planning gaat en moet je zelf ook nog de planning voor volgende week maken.

Als je het gevoel hebt dat je achter de zaken aanloopt, dan is dat een indicatie dat je workflow management niet optimaal is. Een ongeorganiseerde workflow creëert een hoop verwarring, vertraging en frustratie omdat niet iedereen weet wat er moet gebeuren, wanneer en waar. Zo ren je dus achter de feiten aan.

Gelukkig zijn er manieren om je workflow efficiënter te maken. In dit korte artikel vertellen we je erover.

Wat is het?

Wat is nu workflow management? Eigenlijk is het het coördineren van de verschillende taken (workflows) die zich binnen jouw bedrijf begeven. Het doel is dat je dus weet waar iedereen is, hoelang en waarvoor. Op die manier probeer je met workflow management meer transparantie te creëren om vervolgens de workflow te verbeteren.

Workflow management is dus absoluut cruciaal voor elk bedrijf. Het zorgt er namelijk voor dat je productiever te werk gaat. 

Hoe?

Oké, workflow management is dus erg belangrijk, maar hoe krijg je nu inzicht in je bedrijfsprocessen. Dingen zoals een strakke planning, een goede urenregistratie en facturering zijn op dit gebied echt super belangrijk. Veel bedrijven doen deze drie vaak via Excel, maar dit is lang niet altijd handig. In Excel gaat veel verloren, omdat het niet altijd een even handig programma is.Daarom raden wij aan om een ‘dedicated’ software zoals OutSmart te gebruiken voor je workflow management. Deze software is gemakkelijk te bedienen en geeft alle drie taken duidelijk weer op één plek. Zo koppel je je urenregistratie snel aan je planning. Dit gaat je productiviteit makkelijk omhoog halen. Kijk eens op de website van OutSmart voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *