vastgoed lening

Een vastgoedlening willen afsluiten, kan twee redenen hebben. De eerste is dat je een gebouw wilt aanschaffen en je hebt financiering daarvoor nodig. De tweede is het gebruik van eigen vastgoed om een lening te verkrijgen. We zullen beide gevallen in dit artikel bespreken.

vastgoed lening

Lening voor aanschaf van vastgoed

Hier praten we over vastgoed voor zakelijk gebruik. Je ziet bijvoorbeeld uitstekende kansen om een bepaald pand goed te kunnen verhuren. Je kunt een deel zelf betalen, maar hebt ook financiering nodig. Je ziet het als een goede investering, onder meer omdat:

  • Je verwacht een beter rendement dan van een spaarrekening
  • Prijzen van gebouwen zijn normaliter inflatiebestendig en het is een zichtbare investering
  • Je betaalt geen belasting over de huuropbrengsten

Een investering in vastgoed vraagt natuurlijk wel blijvende aandacht. En er zijn diverse risico’s, zoals leegstand. Je kunt als ondernemer ook een pand voor je bedrijf willen kopen, in plaats van er een huren. De verstrekker van de vastgoed lening zal beide gevallen anders benaderen. In het eerste geval gaat het om zaken als de ligging en de kwaliteit van het pand. In het tweede geval gaat het er met name om hoe het bedrijf presteert. In beide gevallen geldt natuurlijk dat de verstrekker ervan overtuigd wil zijn, dat de lening wordt afbetaald. Eventueel kan die ervoor kiezen dat risico te spreiden.

Lening voor aanschaf van een ander goed

We praten hier over een vastgoed in eigendom, dat je gebruikt om een lening te krijgen. Stel, je hebt voor de aanschaf van enige bedrijfsmiddelen geld nodig. Die bedrijfsmiddelen gaan hun geld opbrengen en dus zal de aflossing van een lening geen probleem zijn. Je bent in de gelukkige omstandigheid dat je bedrijf het gebouw, waarin het is gevestigd, in eigendom heeft. Een vastgoed voor een lening is dan een prima optie. Voor de leningverstrekker is het risico betrekkelijk laag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *