Beleggingen

Ben jij op zoek naar een broker waar je minder kosten maakt, waardoor je uiteindelijk een hoger rendement behaalt? Dan is Flatex wellicht iets voor jou. Groot voordeel is namelijk dat met Flatex kosten lager zullen zijn. Hoe dit precies kan? Flatex rekent geen transactiekosten over beleggingen. Doordat je deze kosten niet maakt kun je dus transacties doen zonder extra te betalen. Dit is waar Flatex inmiddels bekend om staat. Bovendien hoef je ook geen extra kosten te maken als je het dividend uitbetaalt. Wat dan precies het verdienmodel van Flatex is? Flatex is een onderneming die gevestigd is in Duitsland en hier ook al een langere tijd zeer populair is. Nu is het in Duitsland legaal en vrij gebruikelijk dat bedrijven commissies ontvangen. Flatex ontvangt commissies van de partijen waarbij er belegd wordt. Het verdienmodel van Flatex is dus vrij voordelig voor de belegger.

Wees er wel van bewust dat Flatex kosten heeft als je in het rood staat. Logisch, want het is gebruikelijk dat je in dit geval rente betaalt. Bij Flatex is dit rentepercentage ongeveer 7,9% op het moment. Het is dus wel van belang dat je altijd probeert te vermijden om in het rood te staan, maar dit zal iedere beginnende belegger uiteraard wel weten.

Dankzij Flatex kosten kiezen voor deze broker?

Of je alleen voor de kosten voor Flatex als broker moet kiezen is geheel aan jou. Een goede broker is natuurlijk veel meer dan lage kosten alleen. Zo is het ontzettend belangrijk dat het platform overzichtelijk is. Flatex is een zeer gebruiksvriendelijk platform. Nadeel van de software is wel dat de analyses iets uitgebreider hadden gemogen. Een ander voordeel van Flatex is dat er ook een mobiele trader beschikbaar is. Zo kun je dus gewoon traden terwijl je onderweg of op je werk bent.

Of Flatex een geschikt platform is kom je maar op één manier achter: door het platform gewoon eens te gebruiken. Wil jij je toch nog eens goed inlezen voordat je besluit om over te stappen naar een andere broker? Dan zijn er online diverse reviews beschikbaar.