Sealmachine

Wanneer het niet uitkomt om een doos te gebruiken om je producten te verpakken, is het tegenwoordig ook mogelijk om deze in te sealen. Een sealmachine is beschikbaar voor veel verschillende doeleinden, om af en toe een product te verpakken of mee te nemen in het productieproces. Op deze manier heb je aan het eind van de productielijn een kant en klaar product wat direct klaar is om vervoerd te worden. Geschikt om kleine aantallen of hoge volumes in te sealen.

Sealmachine

Folie krimpt om je product heen

In de sealmachine wordt de folie verwarmd en om je product heen geseald, is de folie afgekoeld dan zit het strak en netjes om je product heen. De temperatuur is in te stellen, waardoor je zelf in de hand hebt hoe strak de folie om je producten heen zit. De snelheid waarmee je producten door de tunnel heen gaan zijn ook bepalend, hoe langzamer dit proces gaat, hoe beter het product verpakt is. Echter een te hoge temperatuur kan ervoor zorgen dat de folie scheurt.

Wijze van sealen

Bij het sealen met een sealmachine kun je ervoor kiezen of het product in zijn geheel geseald moet worden of dat er een opening in de verpakking mag zitten. De keuze voor een machine is afhankelijk van bepaalde keuzes die als ondernemer moet maken, ook het soort folie wat je wilt gebruiken is belangrijk. Hoe duurzaam moet de machine zijn, hoeveel producten moet je per dag verpakken en wat is het budget wat je als bedrijf hebt. Door dit perfect te combineren heb je de ideale machine voor je bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *