Wil je nieuwe kassarollen kopen? Dan wordt het jou niet altijd eenvoudig gemaakt. Er zijn namelijk een groot aantal varianten van de kassarollen te vinden en je weet vaak niet goed waar je allemaal op moet letten. Het is daarom goed om hier verder in te duiken. Voordat je dit kunt doen, moet je naar een verkooppunt kijken die de rollen in het assortiment opgenomen heeft. Hiervoor kun je onder andere terecht bij Shopdepot. Maar waar moet je daarna nog allemaal op letten voordat je een aankoop doet? Onderstaande informatie kan jou hierbij helpen. 

Kassarollen kopen op basis van specificaties 

Kassarollen kopen doe je altijd op basis van de specificaties van het kassasysteem. Jouw systeem kan maar een bepaalde variant van de kassarollen aan en hier moet je dus altijd naar blijven kijken. Zo zijn er systemen die met warmte werken, waardoor de thermische kassarollen een betere keuze zijn. Ook zijn er varianten die met inkt werken. Zorg daarom dat je goed gaat bekijken wat je nodig hebt voor jouw systeem en het soort papier hierop aan gaat passen. Wanneer je dit doet, zullen de eerste problemen al uit de weg worden gegaan en heb je de bonnen altijd beschikbaar. 

Afmetingen in het achterhoofd houden 

Daarbij ga je bij kassarollen kopen ook kijken naar de afmetingen van de rollen. De lengte, breedte en dikte zullen namelijk per kassasysteem gaan verschillen. De kassarollen komen daarom in meerdere opties en je kunt gaan kijken wat je nodig hebt. De breedte is hierbij van groot belang. Als deze rollen te breed zijn, kan het zijn dat het papier vast blijft hangen en je geen bon kunt geven aan de klanten. Ook de dikte zorgt met enige regelmaat voor problemen. Zorg daarom dat je op de afmetingen van de rollen blijft letten. 

De hoeveelheid kassarollen bepalen 

Bepaal ook altijd de hoeveelheid. Kassarollen kopen doe je voornamelijk om een goede voorraad aan te leggen en daarom kun je zelf bepalen hoeveel rollen je in de voorraadkast wilt hebben. Dit kan mede afhankelijk zijn van het aantal bonnen dat je per dag aan klanten geeft. Wanneer je een goede voorraad aanlegt, hoef je voor langere tijd niet meer naar een nieuwe aankoop om te kijken. Wel blijft het belangrijk dat je niet te veel aanschaft. Zo weet je immers zeker dat er niets mee gaat gebeuren gedurende de periode. 

Ga voor advies 

Uiteindelijk kun je de kassarollen kopen op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Dit zal niet altijd eenvoudig verlopen en soms weet je niet goed waar je nog meer naar moet kijken. In dit geval staat er altijd een medewerker van het verkooppunt voor jou klaar om jou de juiste hulp te kunnen bieden. Zo kun je bijvoorbeeld al jouw vragen stellen of extra advies opvragen. Je hebt hiermee een nog betere voorbereiding en gaat een aankoop doen die volledig bij jou en jouw winkel gaat passen. Daarna worden de rollen binnen een korte tijd bij jou geleverd. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *