Een persluchtsysteem gebruik je voor het oppompen van bijvoorbeeld banden. Tevens wordt het ook voor veel industriële processen gebruikt. Zo kun je het gebruiken voor de aansturing van pneumatische productiemachines. Tevens wordt het ook gebruikt bij luchtgestuurde draaibanken. Daarnaast zie je het ook veel in koelsystemen waardoor de lucht kou of vrieslucht wordt verplaatst.

Wat is een persluchtsysteem?

Het persluchtsysteem wordt voor diverse werkzaamheden gebruikt. De meeste mensen kennen het wel als de lucht die in vriescel gecirculeerd wordt. Daarnaast zijn er ook mensen die het kennen van het oppompen van banden of aansturen van draaibanken. Het kan mechanische arbeid net zo goed uitvoeren als elektriciteit, maar dan voor een lagere kostprijs. Ook kan het gebruikt worden voor het verspreiden van schone lucht en daarnaast het afvoeren van vervuilde lucht. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een airco systeem of verwarming wat je in de grotere winkels ziet. Ook is het veel veiliger als het werken met elektriciteit. Daarnaast kunnen ze vaak op maat gemaakt worden waardoor het voor bedrijven interessant wordt. Op deze manier verspillen zij weinig tot niets. Onderdelen zijn er ruimschoots te vinden en eventueel ook op maat te maken. Het is een duurzame investering.

Hoe werkt een persluchtsysteem?

In de meeste gevallen wordt een persluchtsysteem ingezet voor toepassingen waarbij lucht toegevoerd moet worden. Echter zijn er ook toepassing die bijvoorbeeld de lucht circuleren of de slechte lucht eruit filteren. De perslucht is als het ware een vorm van opslag van schone lucht. Deze wordt dan vaak gebruikt voor de aansturing van een machine. Echter kan het ook gebruikt worden om frisse lucht in een ruimte te laten circuleren. Ook zorgen zij voor veiligheid doordat elektriciteit vaak niet nodig is. Zo zorg je als werkgever ervoor dat de medewerkers zeker veilig kunnen werken. Je kunt ze ook op maat laten maken voor de werkzaamheden die je hiermee wil uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *