In de verschillende vormen en maten hoeden die in de winkels te zien zijn, zijn er ook verschillende klassieke heren hoeden. De meest klassieke van de heren hoeden is de cilinderhoed. Dit is de hoed die je ook ziet bij cartoonfiguren zoals Dagobert Duck uit de Donald Duck stripverhalen. Deze hoed is vaak grijs of zwart en heeft een hoge vorm. Waar we deze in het dagelijks leven nauwelijks tot niet meer zien, is dit een typische hoed die in de media als dresscode wordt gebruikt voor de man met meer geld en classe. Waar we het soms nog wel tegen kunnen komen zijn bruiloften of speciale black tie evenementen.

De bolhoed

Deze kleine klassieke hoed is vooral bekend geworden door figuren zoals Charlie Chaplin. De naam zegt het al, maar de hoed heeft als kenmerk de bolle bovenkant. Net als de cilinderhoed wordt de bolhoed nog weinig gedragen, al is dit tegenwoordig in de vintage fashion wereld wel weer terug te zien. Rond 1950 was deze hoed overal op straat te zien en was dit een traditioneel beeld. De bolhoed is wat moeilijker te combineren met een outfit, maar in combinatie met een vlinderdas of strikje krijg je de typische klassieke uitstraling. Dit is de perfecte combinatie als je gaat voor een chique maar wel feestelijke en originele outfit.

Yihaa Cowboy

De cowboyhoed, wie kent hem niet? Van de standaard western films waar de cowboys op hun hoge laarzen de saloon in lopen tot de feestjes die tieners hebben in de club, de cowboyhoed is overal te vinden. Voornamelijk in Amerika is dit een veel voorkomend beeld. De cowboyhoed is meestal gemaakt van een licht materiaal, hoewel ze tegenwoordig in alle kleuren en materialen te bestellen zijn. Van origine heeft de cowboyhoed een brede rand aan alle kanten. Daarnaast is hij zowel links, rechts als in het midden ingedrukt en staat het als het ware in een U-vorm. De cowboyhoed is echter een hoed die niet voor officiële maar alleen informele gelegenheden gedragen wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *