Om het optimale uit je bedrijf te krijgen is het af en toe nodig om een datavisualisatie te maken. Dit doe je onder andere met een dashboard, rapport of analyse. Op deze manier weet je wat er al goed gaat, waar er verbetering in nodig is en hoe je dit gaat doen. Zeker een belangrijk onderdeel in elk bedrijf en elke afdeling. Juist omdat het zo belangrijk is, is het wel zo fijn om te weten welke software je het beste kan gebruiken voor je datavisualisatie. Daarbij is het ook belangrijk om te weten hoe je dit moet doen. Hiervoor kan jij of je gehele team een Power bi opleiding volgen. Op deze manier halen jullie het beste uit de datavisualisatie voor het bedrijf.

Voordelen van Power bi

Een van de bekendste software is Power bi van microsoft. Het installeren en gebruiken van de desktop is gratis dus dat is een win-win situatie. Buiten dat heeft power bi nog veel meer voordelen. Zo kan je namelijk kiezen uit verschillende grafieken, tabellen, landkaarten etc. Deze kan je allemaal in een gewenste kleur, lettertype en maat voorzien. Het werkt naadloos samen met Excel. Dit houdt in dat als je jouw data nu nog in Excel hebt staan, je dit gemakkelijk kan overzetten naar Power bi. Het werkt enorm snel en je hoeft niet lang te wachten om data op te zoeken. Zo heb je ook vooraf gedefinieerde dashboards en rapporten. Hierdoor kan je alle belangrijke informatie op één pagina zien. Je kan het gemakkelijk openen op elk willekeurig apparaat en gemakkelijk delen met het gehele team. Je kan daarbij kiezen of ze het gehele rapport zien of maar een deel ervan en je kan ze het recht geven of ze ook aanpassingen mogen maken of niet.

Leren

Power bi is dus een hele handige tool voor jouw datavisualisatie maar om het beste er uit te kunnen halen is het zeer verstandig om een Leer power bi cursus te volgen. Daarbij kan je ook nog kiezen voor de betaalde versie waarbij je een nog uitgebreider pakket krijgt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *